Sunday, January 29, 2006

Poreilevaa

Vihdoinkin! Kuohuviini on korkattu ja olemme hoilaneet Muusan ja Ruusan kanssa 'Taarja Haalonen, Tarja Halonen!' Helpottuneet tekstiviestit ovat kiirineet tuttavapiirin kesken. Vähän haikeana katselin TV1:n kuvaa Paasitornista: siellä oli Homssu ja Momo ja moni muu tuttu. Kuusi vuotta sitten siellä olin minäkin.

Olisinko uskonut silloin, että katselen tätä ääntenlaskua Kissanminttu kainalossa? Pikkukarhua en silloin edes tuntenut.

Kun olin lapsi, kyselin vanhemmiltani, voiko nainen olla tutkimusmatkailija, astronautti, lentäjä, entä presidentti? Voi, he vastasivat. Miksei niitä sitten ole, minä kysyin. He näyttivät hämmentyneiltä ja sanoivat, että ehkä joskus vielä on.

Kissanminttu sai syntyä paitsi maahan, jolla on naispresidentti, maahan jonka presidentti on feministi vasemmalta ja avoimesti seksuaalivähemmistöjen ja heidän perheittensä puolella!

Kun kohotimme maljoja, sanoin Ruusalle ja Muusalle, että ehkä Halonen kieltäytyy allekirjoittamasta huonoa hedelmöityshoitolakia. Mutta se saattaa olla jo melkoista toiveajattelua..