Wednesday, May 23, 2007

Piip piip - eli vallankäytön aakkoset pönäköille ukoille

Mitä tehdä, jos taloyhtiön hallitukseen tulee naapurin ämmä vaatimaan parkkipaikkojen siirtoa pois hiekkalaatikon vierestä tai henkilöstöosastolta rynnii omalle osastolle joku lesbo kukkamekossa puhumaan häirinnän ehkäisemisestä?

Kas tässäpä pari keinoa:

1) Piip-piip
Teeskentele kuuroa: "Anteeksi en kuule!" Mitä ärsyttävämpi sanoma, huuda sitä lujempaa tyttösen lauseiden päälle (ei haittaa vaikka olisit viisi minuuttia sitten kuullut häntä oikein hyvin, kun puhuttiin säästä). EN KUULE, ETKÖ VOISI PUHUA VÄHÄN KOVEMPAA!

2) Mene henkilökohtaisuuksiin
Erityisen hyvä aloitus on: "Ei ole minun vikani jos sinun..." ja personoi jokin ongelma: ikä, paino, määräaikainen työsuhde, lapsen vammaisuus. Tosi tehokkaasti pimun saa mykistymään myös kiljaisemalla oudossa kohdassa keskustelua: "Katso peiliin!"

3) Poistu paikalta kesken lauseen
keksi että puhelimesi värinähälytin on juuri soinut tai sait äkillisen ripulikohtauksen. Molemmat ovat hyviä, koska niitä voi saada monta peräkkäin.

4) Naura (kovaa)
Kun sinulta kysytään mille naurat, sano "ei mitään, ei tosiaankaan mitään, mä vaan, ei mitään.." Tätä voi jatkaa pyrskähtelemällä ja tyrskähtelemällä pitkin bimbon 'puheenvuoroa'.

5) Crash & Pum
Huomaa että tavallisessa kokoushuoneessa on runsaasti esineitä joilla voi saada mittavan metelin aikaisiksi (varsinkin kavereiden kanssa): kolistele tuolia ja pöytää, pudota mappi tai kaksi, keiku tuolilla, kaadu tarvittaessa.. kaaoksen jälkeen sano että aika loppuu ja ehdota että siirrytään seuraavaan kohtaan esityslistalla.

nämä oivat ohjeet tarjosi teille:

kaiken nähnyt
Eintel

tullen juuri seurakuntaneuvoston kokouksesta, jossa häntä syytettiin henkilöstöstrategiasta puhuttaessa puheenvuoron käyttämisestä itsetehostuksena. "Just joo." sanoin kotona Pikkukarhulle "Ehkä minä etsisin jonkun vähän laajemman foorumin missä yrittää loistaa."