Monday, May 28, 2007

Miekkariin, miekkariin!

Torstaina osoitetaan mieltä päivähoidon nollamaksuluokan poistamisesta. Meillä on kotona ja tuttavapiirissä kuplineet ohimosuonet yhdellä jos toisella: tätä se sitten tiesi, porvarihallitus.

Jos muka halutaan kannustaa jo-kotona-olevia jäämään puolipäiväisesti kotiin, niin miksi puhutaan opiskelijoista? Onko opiskeleminen kotona oleilua? Ja tosiasiahan on että naiset ne niitä lapsia kotona hoitaa - joten opiskelijanaisia sitä ollaan tässä (käytännössä) himaan liimaamassa.

Ja mitä järkeä on tehdä työttömien yksinhuoltajien työnhausta entistä hankalampaa, kun he päättävätkin pitää lapset kotona kun pikkurovot ei riitä (täys)päivähoidon maksuun (yksinhuoltajia on eniten nollamaksuluokassa)? Yksinhuoltajien köyhyysongelman suurimpia selittäjiä on juuri työttömyys.

Me emme sivumennen sanoen itse ole nollamaksuluokassa, mutta torstaina kyllä haen Kissanmintun päiväkodilta ja painelen miekkariin (Pikkukarhu on työmatkalla).

-----------------------------------------------------------------------------

Vauvalehden keskustelupalstalta kopioituna:

Mielenilmaus Eduskuntatalon edessä torstaina 31.5. kello 16 päivähoitomaksujen korottamista vastaan

Järjestämme mielenosoituksen päivähoitomaksujen korottamista vastaan vähätuloisimpien vanhempien kohdalla. Mielenosoitus vastustaa etenkin hallituksen suunnitelmia poistaa päivähoidon ns. 0-maksuluokka, johon kuuluvat kaikkein vähätuloisimmat perheet yksinhuoltajista ja opiskelijoista pätkätyöläisiin.

Hallituksen politiikka on mielestämme taantumuksellista ja se vaarantaa jo ennestään vaikeissa tilanteissa olevien perheiden toimeentulon.

Mielenilmaus pidetään Helsingissä Eduskuntatalon edessä torstaina 31.5. 2007 alkaen kello 16.

Mielenilmauksen järjestää Yksin- ja yhteishuoltajien liitto yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa.
+ Naisasialiitto Unionikin tuli sittemmin mukaan