Friday, June 16, 2006

Formez vos battaillons

- eli jatkamme marseljeesin hengessä -

Perustuslakivaliokunta, tuo suomalainen elin, jossa metsurit ja kirvesmiehet (kansanedustajat) omalla selkäydinosaamisellaan päättävät, mikä on perustuslain mukaista ja mikä ei, on päässyt lähelle lopputulemaansa. Oi, suuressa viisaudessaan nuo metsien miehet (perustuslakivaliokunta on tooooodella mies- & konservatiivipainottunutta) päättivät tehdä mietinnön suppealla asiantuntijakuulemisella. Kaksi miesasiantuntijaa oli sitä mieltä, että syrjinnän määre ei mahdollisesti täyty, kaksi naista sitä mieltä, että kyllä täyttyy.

Ja niinpä perustuslakivaliokuunan mielestä naisparien ja yksin elävien naisten sulkeminen hedelmöityshoidoista ei ole syrjintää. Kuitenkin valiokunnan mietinnön mukaan "hallituksen ehdotus, jossa hoidot sallittaisiin myös yksinäisille naisille ja naispareille, vastaa paremmin perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen tavoitteita"*. Ja mitäköhän helvettiä tuokin on tarkoittavinaan? - kun siitä ei ole mitään poliittista hyötyä.

Menimme tänä iltana saunaan Kissanmintun nukahdettua. Saunoimme synkissä merkeissä, ja melkein saimme perheriidan aikaisiksi parhaimmasta banderollitekstistä. Olin juonut puoli tölkkiä siideriä ja saavuttanut lievän hiprakan (minulla on todella huono viinapää ja laihduttaminen huonontaa sitä entisestään). Halusin järjestää surusaaton Eduskuntaan ja nostaa ylös valtavan verenpunaisen maalin tahriman valkoisen lipun, jossa lukisi 'oikeusvaltio on kuollut'.

No joo, hiukan melodramaattista, myönnetään.

Vähemmän melodramaattista on mennä osoitteeseen www.adressit.com/hedelmoityshoidot ja allekirjoittaa adressi, jossa oikeusministeri Luhtasta pyydetään vetämään vinkuralleen väännetty laki pois käsittelystä. (ja jos päätät allekirjoittaa adressin, levitä myös sanaa siitä eteenpäin)


*Ylen uutisten mukaan/ STT:n mukaan