Wednesday, May 10, 2006

Bermudan kolmio

Pikkukarhun äiti lähti viikoksi työmatkalla, ja me juutuimme omaan pieneen Bermudan kolmioomme. Kun työpaikkani on etelässä, kotimme luoteessa ja Pikkukarhun äidin iso agressiivinen koira asuu lännessä, luulisi, että kaikki on helposti järjestettävissä. Samalla suunnallahan sitä ollaan. Vaan ei: Helsingin julkisen liikenteen suunnittelu perustuu akseleille pohjoinen-etelä ja itä-länsi. Paikasta toiseen siirtymiseen menee kevyesti 45 minuuttia. Ja nyt me sitten ramppaamme paikasta toiseen. Pikkukarhulla on välillä laina-auto käytössään, mutta minä tökötän jo pelkästään pysäkeillä parikymmentä minuuttia kerrallaan odottelemassa bussia milloin milläkin ilmansuunnalla. (joo, tiiän, pysäkkiaikataulut. pitkillä linjoilla ne vaan tuppaa heittämään)

  • Yhden täytyy hoitaa Kissanminttua, joka on uudessa vauhtiryömijän roolissaan liian pelottava (äideille) yhdistelmä koiran kanssa. Kissanmintun toissaviikolla sairastama rota-virus sotki hänen hauraan unirytminsä ja nyt Kissanmintun ympärivuorokautinen hoitaminen on liian kamalaa yksin tehtäväksi (koska siihen kuuluu niin vähän nukkumista, taaaaaaaaaas). Lisäksi Kissanminttu osaa jo ikävöidä meitä.
  • Yhden pitää viettää aikaa koiran kanssa, jotta se ei alkaisia ulvoa eroahdistustaan.
  • Yhden pitää käydä töissä (minun).
  • Lisäksi joka helkutin päivä jommalla kummalla on iltapäivällä tai illalla jokin kokous*. Ja Eemelillä on töissä niin kiire, että hän ehtii nähdä Kissanminttua tällä viikolla vain 2,5 h.
Viikolle on ahdettu kaikkea muutakin; havahduimme juuri siihen että on kiertävän ongelmajäteauton viimeinen viikko; äitienpäivään osuu myös Pessin syntymäpäivä, joten silloin pitää mennä haudalle isän kanssa; Pikkukarhua on pyydetty yhden kirjoituskilpailun raatiin ja hän on tarvinnut tavallista enemmän tällä viikolla aikaa omiin hommiin; minä yritän laihduttaa nämä viisi inhansitkeää raskauskiloani pois ja verensokerin lasku aiheuttaa migreeninpoikasia..

Onni onnettomuudessa on, että meillä on koko ajan niin kiire, että emme ole juurikaan ehtineet riitelemään!


*paitsi sen yhden kerran kun minulla on kirkkokonsertti ja Pikkukarhulla turnaus. Miten sukupuolittuneiden rooliodotusten mukaista!