Friday, July 27, 2007

Härdellien perhe

Kaksi viikkoa aikaa saada tutkielma valmiiksi. Hmm. Tiukoille menee.

Kaiken keskellä minulla on tietenkin flunssa ja Pikkukarhun hollantilaiset ystävät tulee meille viikoksi asumaan ja samaan aikaan kun he tulevat maahan, kuolee Pikkukarhun äidin koira yhtäkkiä keskellä erämaata ja Pikkukarhu lähtee sinne auttamaan äitiään. Pikkukarhu on nyt takaisin kaupungissa viihdyttämässä vieraita ja Kissanminttukin menee elokuussa päiväkotiin, jolloin aikataulujen sumpliminen helpottaa. Toivon. Toivon kovasti, sillä Härdelli sopisi hyvin meidän perheen sukunimeksi, jos olisimme päätyneet yhteiseen nimeen - olisimme päätyneet, jos vain olisimme päässeet nimestä yhteisymmärrykseen. Täytyy sanoa että moisen teon heteronormatiivinen painolasti ei meitä rassanut. Nyt meillä kaikilla on eri nimet ja Kissanmintulla isänsä sukunimi - kuinkas feminististä se sitten on?

Mutta siis, Pikkukarhu, Eintel ja Kissanminttu Härdelli eikä mikään Mansikkalaakso tai muuta romanttista.

Friday, July 13, 2007

Heinähysteriaa

Huomasin eilen, etten ollut kuullut pihahdustakaan isästä kahteen viikkoon - hän on sentään jo yli 70 eikä hänellä ole muita omaisia. Viikot olivat humahtaneet ohi kun olimme vain reissaneet siellä sun täällä, kaupungissa ollessa olin hypännyt perehtymässä uusiin työtehtäviini ja kaikissa mahdollisissa väleissä olin kirjoittanut niin paljon kuin pystyin.

Kun en saanut isää puhelimella kiinni kävin tunti tunnilta yhä hermostuneemmaksi, soitin Ruusalle ja Ruusa lähti kyyditsemään minua isän asunnolle. Kiipeilin aitojen yli ja kurkin ikkunoita, huutelin ja... haistelin postilaatikosta (valitettavasti tiedän miltä asunnossa ei saa haista) ennen kuin menimme sisään vara-avaimella. Ei ketään kotona, eikä mitään hälyttäviä merkkejä mistään. Jätin lapun ja myöhään illalla isä soitti. Ei hätää.

Minä putoan siihen kuoppaan niin helposti. En ole muistavinani, mutta kuitenkin koko ajan muistan, miten ohut on elämänlanka. Olen unohtanut niin monta asiaa, kunpa muistini armahtaisi minua tässä kohdassa.

Tuesday, July 10, 2007

Harmaan puun kylä muuttuu

Perhekuulumisia: Aktiivisen imperatiivin käytön lisäksi Kissanminttu on oppinut sanomaan "ite". Hän tekee nykyään kuulemma kaiken itse.

Muita kuulumisia: Minä olen saanut töitä, joiden luonne on sellainen että joudun perinpohjaisesti uudelleen miettimään suhteeni blogiini. Käykö taas niin - kuin joskus kauan sitten raskautta yrittäessäni, kun pelkäsin työhuoneen menetystä (mikä sitten tapahtui) ja paljastumista - että joudun kirjoittamaan kuin kävelisin kuumalla asfaltilla ohutpohjaisissa kengissä?

Ja minkä se blogistani/ minusta/ Eintelistä tuottaa? Äidin isolla alkukirjaimella? Jonkun joka on vain perheellinen, ei sitten paljon muuta?