Friday, August 25, 2006

Kotirouvan hohtohetki

Kissanminttu nukkuu juuri ainokaisia puolentoistatunnin päiväuniaan ja minulla on hetki aikaa kirjoittaa työmeilejä ja blogata.

Saan taas maistaa kotiäityden iloja, kun Pikkukarhu on mennyt kahdeksi viikoksi töihin. Lisäksi Eemelillä on harjoituskausi päällä, mikä tarkoittaa että hän näkee Kissanminttua tavallista vähemmän, kaksi tuntia viikossa (ja onneksi sentään yhden sunnuntain) . Pikkukarhukin tekee töitä seitsemänä päivänä viikossa ja pahimmillaan 14 tunnin työpäiviä. Plus Kissanmintulla on kova flunssa, joka saa hänet itkemään öisin (en vieläkään ymmärrä mikä logiikka siinä on, että kipeää lasta ei kissanminttulaiskoulukunnan mukaan voi nukuttaa sylissä kuin edestakaisin kävellen - miksei riitä, että istuu sohvassa ja keinuu?)

oih, sieluni palaa Espoo Cinéseen! jospa ehtisin katsoa edes yhden tai kaksi elokuvaa.

Monday, August 14, 2006

Keskiluokkamyrkytyksessä

Kävimme asuntomessuilla ja... sain lievähkön keskiluokkamyrkytyksen. Missä nämä ihmiset tekee töitä? Kysyin Pikkukarhulta yhä uudestaan. Miksi sängyn pitää olla niin suuri, että sen ympäri mahtuu hädintuskin kävelemään makuuhuoneessa, eikä makuuhuoneeseen sitten mahdu muuta? Miksei samantien rakenneta alkoveja! Ja mihin kirjahyllyt laitetaan?

Mietimme myös, millaisia juhlia nuo mielikuvitusihmiset mahtavat järjestää, kun suurimmasta osaa asunnosta on tehty yhtenäinen oleskelu- & seurustelutila? Keitä sinne juhliin tulee ja katsotaanko niissä juhlissa taulutelevisiota (jos vieraat tulevat naapuritaloista niin eikö siihen taulutelevision katselemiseen ja pihalla grillaamiseen ala pian kyllästyä)? Viihde-elektroniikka, mitä kallein, oli asunnoissa kunniapaikalla, kuin alttarilla, mutta työtiloja ja omaa rauhaa ei tuntunut löytyvän mistään sisätiloista.

Meillä ei ole varaa asua niin, mutta oikeastaan - eikä tämä ole katkeruutta - emme me edes halua asua niin.

Saturday, August 12, 2006

Muistihäiriöitä

Tulin perjantai-iltana töistä kotiin. Pikkukarhu oli Kissanmintun kanssa pitkällä kävelyllä yhden vanhan ystävänsä ja tämän koirien kanssa. Aloin siivota. Jossain latianpesun lomassa tulin katsoneeksi kelloon. Seitsemän. Jotain minun piti muistaa? Pitikö minun muistaa jotain? Sitten muistin, että olimme sopineet että minä saan 'vapaaillan' ja voin siis mennä töiden jälkeen elokuviin tms. Ja minä käytin sen illan siivoamiseen. Mikä minusta on tullut?